Skip to content

Om Stenderup

Stenderup er en lille landsby imellem Horsens og Hedensted med 390 indbyggere (2017). Byen har et aktivt og velfungerende foreningsliv og er bl.a. kåret som årets landsby i Danmark i 2013
Byen er en del af Hedensted Kommune og er beliggende i Stenderup Sogn.
”Den aktive landsby” kalder Stenderup sig selv for i dag. Det gjorde den såmænd også for mere end 150 år siden, da byen første gang fik vokseværk, efter at det daværende teglværk i 1845 startede sin produktion. Indtil da havde byen kun bestået af kirken fra sidst i 1100-tallet og nogle få huse.
I 1884, hvor Horsens-Juelsminde-banen blev indviet, blev Stenderup til en stationsby, og det satte skub i udviklingen.
I dag er skolen sammen med Dagli’ Brugsen byens absolutte livsnerve. Men også et meget aktivt foreningsliv med mere end 16 forskellige foreninger og sammenslutninger er med til at tegne billedet af ”Den aktive landsby”.
Den store vilje til selv at skabe forandring og ejerskab til projekterne gjorde, at Stenderup blev udvalgt til projektet ”Slip landsbyen fri”, hvor borgerne får mulighed for at udvikle området.
De stod således i front, da der skulle laves multibane i skolegården. Aktivitetspladsen og naturlegepladsen i Fuglkær med tilhørende bålhytter og shelters samt stisystemer til Lystrup Skov har Stenderup-borgerne også etableret ved frivillig arbejdskraft.

Mød familien fra Stenderup - klik på billede eller tekst

      Stemningsbilleder fra Stenderup